Dieren - Camping Bovensbos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dieren

Dieren
Wij hebben heel veel dieren op Bovensbos. En ze mogen allemaal worden geaaid :-)

  • Een dierenweide met 2 geiten (King en Pennywise)

  • Drie Pauwen en enkele kippen,  welke los lopen

  • Een stal met springpaarden

  • Vier honden, 2 chihuahua's (Wicky en DJ), een Cocker Spaniel  (Molly) en een herder (Brownie) in ons huis en omheinde tuin.

  • Drie poezen: Switch, Mauw Mauw en Maxie

Varkentje
Varkentjes Zumi (zwart, 2009) woont in het bos, samen met Wally (2019). Zumi is super tam, maar Wally komt uit het asiel en is heel wantrouwend naar mensen. Zumi wordt graag gekriebeld, maar Wally eet liever wat lekkers uit de voerbak. Gezien Wally zo angstig is staan de varkentjes een beetje rustig/achteraf op de boerderij. Wally is volgens ons ook doof, wat zijn schuwheid kan verklaren.

Geitjes
We hebben 2 vrolijke geiten rondrennen (alle zonder hoorntjes). De bruine Happy (2016) en Pennywise (aug 2018). Ze zijn supervriendelijk en we hebben er veel plezier van. Kinderen mogen ze zelf voeren als ze willen.

Lama's
We hebben 3 lama's. Pablo (Wit), Pacho(Wit met bruin, ruin) en Pikachu(Wit met bruin, hengst) . Ze zijn supervriendelijk en de twee bruine kun je rustig over de hals aaien. De witte lama (Pablo) houdt wel van lekkers (wortels bijvoorbeeld) maar aaien niet echt. Ze staan samen met de geitjes in de dierenweide.

Ponies

We hebben naast de paarden nog 1 pony's; Dallas. de zwarte Shetlander. De kleine pony wordt gebruikt als gezelschap-pony's voor de springpaarden. Pony Sjefke is in 2017 overleden, hij is heel oud geworden (zie ook foto hier beneden). Hij was er vanaf ons eerste campingseizoen (2008) bij!

Honden

Zelf hebben wij 4 honden. Een chihuahua Wickiewauwa en haar dochter DJ. Ook is er Molly de Cocker Spaniel en de herder Brownie.  (De reus Jose, een Mastin de los Pirineos is in maart 2020 ingeslapen.) De honden lopen in onze omheinde tuin en wonen bij ons in huis.

Poezen

In 2019 vonden de kinderen jonge katjes in de stal en daarvan hebben wij Switch gehouden. Ze is een knapperd en best lief.  Ze loopt in ons huis en soms over het erf. In 2021 hebben wij nog een kitten gevonden, Mauw Mauw,  ze komt veel buiten en ook zij is nu tam en leeft bij ons in huis. De twee zijn al dol op elkaar en liggen vaak samen te slapen of te spelen. In 2023 hebben we nog een kitten in huis genomen, Maxie. Een grijs gestreepte. Ook deze loopt vaak buiten.

Pauwen

Er lopen ook twee pauwen (2018 en 2020) in de tuin. Ze zijn prachtig om te zien, maar willen niet aangeraakt worden. Ze pikken wel graag wat kruimels weg. Ze staan momenteel te koop.

Kippen

We hebben enkele kippen welke over het erf en de camping scharrellen. Ze zijn ontzettend vriendelijk en nieuwsgierig.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu