De paarden - Camping Bovensbos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De paarden

Wat doen wij zelf?
Naast de camping hebben wij een fokkerij/handelsstal Global Sport Horse BV met circa 14 springpaarden. Ook campinggasten kunnen hier gerust een kijkje nemen en de paarden een klopje komen geven. De paarden worden dagelijks gereden en uiteraard krijgen zij ook regelmatig springtraining (op het springveld of elders) en gaan op concours. Avonds, na het voeren, gaan de stallen dicht voor de rust van de paarden. In het voorjaar hebben wij meestal één of meerdere veulens die geboren worden.

René is verantwoordelijk voor de paarden, stallen, trainingen en rijdt veel concoursen. Cindy rijdt voor de hobby (dressuur). Na het overlijden van haar springpaard Noah en verkoop van Fries Doutzen heeft ze sinds augustus 2022 weer een eigen dressuurpaard genaamd Kiss Me, waarmee ze dressuur rijdt. Ayden en Owen rijden beiden B en L springen.
Ponies
We hebben momenteel 2 pony's die op de camping verblijven.
Dallas het zwarte shetlandertje en Nobel Esprit (van Owen en Ayden)
Nobel en Dallas staan samen in de wei bij  het huis of met één van de springpaarden in de wei.

De kinderen alleen met de pony's laten lopen en borstellen doen wij liever niet. Ze kunnen natuurlijk wel gevoerd en ge-aaid worden als ze in de wei of op stal staan.
Kinderen kunnen Nobel poetsen, graag samen met een volwassenen erbij. Cindy of René even vragen of zij Nobel willen pakken en klaarzetten.

  

Met uw paard op vakantie
Met uw paard en/of pony op vakantie? Dat kan bij ons perfect. Uw paard staat gestald in 3x3m box met hoofddeur en kan ook weidegang krijgen. U rijdt vanaf het erf zo het bos in en en wilt u serieus trainen dan kan dit ook. Wij hebben een 2 hectare grote springweide, waar tegen gereduceerd tarief gebruik van kan worden gemaakt. Eventueel met begeleiding van René (gediplomeerd instructeur). U kunt uw eigen verblijf meenemen (tent, caravan of camper) of logeren in ons appartement. Er zijn in onze regio veel wedstrijden en trainings-mogelijkheden. Zeker voor het springen en de SGW, zijn er mooie locaties in de omgeving. Het buitenrijden biedt vele schitterende routes en de paarden kunnen hier de benen eens goed strekken op de diverse ruiterpaden.
U en uw paard zullen bij ons een heerlijke actieve vakantie beleven.

Wij hebben plattegrondjes van de omgeving beschikbaar wanneer u buiten gaat rijden. Wilt u ook komen trainen met uw paard? Ook dit is mogelijk... Er zijn diverse (oefen)springparcoursen in de omgeving en een SGW-terrein (Ysselsteyn). Ook het Equistrian Centre De Peelbergen Grandorse ligt op 15 minuten.

Tarieven
Stalling inclusief hooi, voer en weidegang per nacht € 17,-
Voeren en uitmesten wordt door ons gedaan.
Stalling mogelijk vanaf minimaal 3 nachten.

Gebruik Springweide € 6,- per paard (normaal € 10,-)
Spring-/dressuurles van René (bevoegd instructeur) € 25,- per half uur.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu