Dieren - Camping Bovensbos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dieren

Dieren
Wij hebben heel veel dieren op Bovensbos. En ze mogen allemaal worden geaaid :-)

  • Een dierenweide met 2 lama's (Picachu en Pablo), 2 geiten (King en Pennywise).

  • Een voliere met Japanse Lis Eekhoorns

  • Drie Pauwen en enkele kippen,  welke los lopen

  • Twee ponies Dalles en Nobel Esprit (de pony van Owen & Ayden)

  • Een stal met springpaarden en altijd enkele veulentjes

  • Vier honden, 2 chihuahua's (Wicky en DJ), een Cocker Spaniel  (Molly) en een herder (Brownie) in ons huis en omheinde tuin.

  • Twee poezen: Switch en Mauw Mauw

Varkentje
Varkentjes Zumi (zwart, 2009) woont in het bos, samen met Wally (2019). Zumi is super tam, maar Wally komt uit het asiel en is heel wantrouwend naar mensen. Zumi wordt graag gekriebeld, maar Wally eet liever wat lekkers uit de voerbak.

Geitjes
We hebben 2 vrolijke geiten rondrennen (alle zonder hoorntjes). De bruine Happy (2016) en Pennywise (aug 2018). Ze zijn supervriendelijk en we hebben er veel plezier van. Kinderen mogen ze zelf voeren als ze willen.

Lama's  De lama's (Pablo 2021 & Picachu 2021) wonen in de dierenweide en paardenweide. Ze eten graag iets gezonds uit je hand, maar aaien...daar houden ze niet echt van. Ze zijn erg leuk om naar te kijken, en ze maken vaak bokkensprongen door de weide heen. Ze zijn erg nieuwsgierig en zachtaardig. Als je rustig doet tegen ze, komen ze graag zachtjes iets lekkers van je hand eten. Tijdens de veulentijd lopen ze bij de paarden in de weide ter bescherming tegenover een eventuele wolf.

Eekhoorntjes
De voliere met Japanse Lis eekhoorns is altijd leuk om even bij te kijken. De hele dag zijn de eekhoorntjes actief en verstoppen hun voedsel. Je kunt ze door het gaas heen iets lekkers geven, fruit of ongebrande/ongezoute nootjes.

Ponies

We hebben 2 pony's; Dallas. de zwarte Shetlander en Nobel Esprit een bruine C-sportpony. De kleine pony wordt gebruikt als gezelschap-pony's voor de springpaarden. Nobel is de springpony van onze kinderen. Pony Sjefke is in 2017 overleden, hij is heel oud geworden (zie ook foto hier beneden). Hij was er vanaf ons eerste campingseizoen (2008) bij!

Honden

Zelf hebben wij 4 honden. Een chihuahua Wickiewauwa en haar dochter DJ. Ook is er Molly de Cocker Spaniel en de herder Brownie.  (De reus Jose, een Mastin de los Pirineos is in maart 2020 ingeslapen.) Deze lopen in onze omheinde tuin en wonen bij ons in huis.

Poezen

In 2019 vonden de kinderen jonge katjes in de stal en daarvan hebben wij Switch gehouden. Ze is een knapperd en best lief.  Ze loopt in ons huis en soms over het erf. In 2021 hebben wij nog een kitten gevonden, Mauw Mauw,  ze komt veel buiten en ook zij is nu tam en leeft bij ons in huis. De twee zijn al dol op elkaar en liggen vaak samen te slapen of te spelen.

Pauwen

Er lopen ook drie pauwen (2018 en 2020) in de tuin. Ze zijn prachtig om te zien, maar willen niet aangeraakt worden. Ze pikken wel graag wat kruimels weg.

Kippen

We hebben enkele kippen welke over het erf en de camping scharrellen. Ze zijn ontzettend vriendelijk en nieuwsgierig.

Fretjes
Sinds 2022 hebben we ook 2 fretjes (Dave en Bob 2022) en de bedoeling is dat deze ook een "zichtverblijf" op de camping (in onze tuin) gaan krijgen. Momenteel wonen ze nog in huis bij ons. Ze zijn superleuk om naar te kijken, altijd actief, speels en nieuwsgierig, dus wellicht dat we een "kijkverblijf" kunnen samenstellen.  

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu